Results 1 to 3 of 3

Thread: tach question

Discussions of Lotus Sports Cars

  1. #1
    Jedi Knight nevets's Avatar
    Join Date
    Oct 2002
    Location
    Western MA
    Posts
    1,095
    Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

    tach question

    The tachometer on my S1 Elan is behaving erratically when driving at a speed. It’s fine until the revs get above 3K, then the tach needle swings crazily up and down...as soon as I slow down to about 3K, it again works fine. Is this an indication of a faulty cable or clock? Any input would be appreciated. Thanks

  2. #2
    Jedi Warrior TypeRboy's Avatar
    Join Date
    Oct 2002
    Location
    British Columbia Canada
    Posts
    759
    Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

    Re: tach question

    Darn those pesky Elan tach's. I haven't run into
    that problem before.. Hopefully someone else has.

    ( Still trying to fix my own tach problem..) [img]graemlins/cheers.gif[/img]

    I would suggest run a seperate wire from your power source and from the tach to the coil to see if there is a short in your stock wiring.( or very hiogh cable resistance )

    [ 11-11-2002: Message edited by: TypeRboy ]</p>

  3. #3
    Jedi Knight nevets's Avatar
    Join Date
    Oct 2002
    Location
    Western MA
    Posts
    1,095
    Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

    Re: tach question

    I'll give that a try. Thanks for the suggestion.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •