PDA

View Full Version : Login problems (not BCF)



Gliderman8
06-25-2016, 08:50 AM
I recently put in a z-wave home controller and for the last two weeks I can remotely login to the controller from my iPhone. All of a sudden I can no longer login from my iPhone. I put in the correct user name and password but the website does not respond.
To add to this confusion I can login using both my daughters and wife's iPhone as well as my desktop.
I cleared the cache on my iPhone but no luck.
Any suggestions?

Basil
06-25-2016, 09:14 AM
The first thing that comes to mind is maybe for some reason your IP address on your phone is being blocked by the website. I'd first do a "what is my IP" search and determine your IP with your iPhone, then email the company and ask them if your IP is being blocked.

Gliderman8
06-25-2016, 09:21 AM
Thanks Basil but I have a question:
If I can login using my wife's iPhone from our house isn't she using the same IP address?

Basil
06-25-2016, 10:35 AM
Thanks Basil but I have a question:
If I can login using my wife's iPhone from our house isn't she using the same IP address?

One way to find out: Go to www.Bing.com and search on "What's my IP" with your phone and hers and see if the IPs are same or different.

Gliderman8
06-25-2016, 11:39 AM
Got it, thanks bas.

Basil
06-25-2016, 11:59 AM
Got it, thanks bas.

If they are the same IP then probably a different issue. Let us know.

Gliderman8
06-25-2016, 09:23 PM
If they are the same IP then probably a different issue. Let us know.
Humm.... Both my wife and I have the same IP address. Haven't checked my daughters phone yet.

Basil
06-25-2016, 09:44 PM
Humm.... Both my wife and I have the same IP address. Haven't checked my daughters phone yet.
Well, probably not the issue then. If you do figure it out, let us know! You've cleared your history and cookies?

Gliderman8
06-25-2016, 09:56 PM
You've cleared your history and cookies?
That's the first thing I did. Here's one more twist...
i tried legacy."website".com and I was able to login no problem. It's a head scratcher.

GregW
06-25-2016, 10:16 PM
Are your phone apps all up to date?

Basil
06-25-2016, 11:04 PM
That's the first thing I did. Here's one more twist...
i tried legacy."website".com and I was able to login no problem. It's a head scratcher.

Strange indeed. You might contact the folks and explain the issue - maybe it's something they have seen before and might have an answer. Worth a try.

Gliderman8
06-26-2016, 06:36 AM
Greg- I also addressed that. All three phones are on the same operating system; although not the latest release.

Basil
06-26-2016, 09:24 AM
Have you tried completely turning off your phone and restarting?

Gliderman8
06-26-2016, 09:45 AM
Have you tried completely turning off your phone and restarting?
:yesnod: Sure did. Like I mentioned, I can login on the "legacy" address.
This is baffling to me.

Basil
06-26-2016, 10:26 AM
:yesnod: Sure did. Like I mentioned, I can login on the "legacy" address.
This is baffling to me.

If one iPhone will work, but the other won't try going into settings on both phones and see what, if any, differences there are in the settings.

GregW
06-26-2016, 11:06 AM
Greg- I also addressed that. All three phones are on the same operating system; although not the latest release.
I was thinking more about apps as opposed to an OS. I don't know much about the iPhone. Android has separate updates for apps I add to the phone. I use a different web browser and email client that gets updated more often than the OS gets updated. Your being able to use the legacy site makes me think something isn't current.

Basil
06-26-2016, 11:33 AM
If you are using a Z-Wave app to log in, first check to be sure you have the latest version of their app. If so, try this - delete the app from your iPhone, then re-install. I've fixed some weird problems with apps by just reinstalling.

Gliderman8
06-26-2016, 12:28 PM
Not using the z-wave app. I just go to the controller website and connect to my hub.
The strange part is that until last week, I had no problem at all logging in.
To recap: for the last two weeks I could login on both my desktop and iPhone; now only the desktop or the legacy site on the phone.
I'll check the settings on all phones to compare them.
Thanks for all your suggestions. When I finally get to the bottom of this you will be the second to know.

coldplugs
06-26-2016, 04:55 PM
I occasionally have iOS app problems and resolve them by closing all open apps (double-click on the round button & swipe up on everything that's still alive but hidden). If that fails, then a power-off/power-on (hold the top edge button down for 5 sec or so and wait for it to power off). You said you've tried powering off/on which should kill everything so this might be unnecessary info for you.

Gliderman8
06-26-2016, 05:19 PM
Thanks John. I did everything you described... Closed everything then powered down and back up again.

Basil
06-26-2016, 05:26 PM
Have you looked at settings between your iPhone and one that works (your wife?)

Gliderman8
06-26-2016, 06:39 PM
I intend to do that when she gets home. She's been away since yesterday.

Gliderman8
06-26-2016, 09:09 PM
Ok, both my wife and daughter have a later operating system than me. I'll update mine after the Copa soccer match.
Gee, if that solves the problem it will still make me shake my head since my older version operating system has been working until last week.
Will update and report back.

Gliderman8
06-26-2016, 11:40 PM
UPDATE: OK, I updated to the latest operating system and was successful in logging into the website. I still don't understand why I was able to use the old operating system for the last two weeks.
Thank you all for your help!

Basil
06-27-2016, 12:02 AM
UPDATE: OK, I updated to the latest operating system and was successful in logging into the website. I still don't understand why I was able to use the old operating system for the last two weeks.
Thank you all for your help!

:arms: :thumbsup: :yesnod: :banana: :thirsty: :cheers: :moon:

GregW
06-27-2016, 07:54 AM
I still don't understand why I was able to use the old operating system for the last two weeks.

I'd guess it was a security patch or some other software upgrade your z wave company installed. I'm sure it will happen again in the future.

Gliderman8
06-27-2016, 08:15 AM
I'd guess it was a security patch or some other software upgrade your z wave company installed. I'm sure it will happen again in the future.
I agree Greg. I just hope my experiences with this go around will cut future downtime.

GregW
06-28-2016, 10:30 PM
I just hope my experiences with this go around will cut future downtime.
I'm sure it will. Glad you got it sorted.

Gliderman8
06-28-2016, 10:54 PM
Thanks Greg. Now I have a working whole house water shutoff controlled by z-wave.

NutmegCT
06-29-2016, 06:30 AM
Thanks Greg. Now I have a working whole house water shutoff controlled by z-wave.

Gee - wish *I* had a working whole house water shutoff controlled by z-wave!

For all these years I've been using this:

https://www.hometipsforwomen.com/app/uploads/2011/02/main-shutoff-valve-a4who.jpg

:banana:

Gliderman8
06-29-2016, 07:02 AM
Me too Tom.... But it won't do much good if you're not home and you get a leak.